Agenda

Drawing Days: na voorbije edities in Gent, Antwerpen, Leuven en Hasselt, meert het festival dit najaar aan in Oostende. Van vrijdag 28 tot en met zondag 30 september 2018 wordt de stad aan zee dé tekenhoofdstad van België. Drie dagen lang, op zoveel mogelijk plaatsen, gaan mensen aan de slag met potlood, papier, inkt, maar ook met technologie en nieuwe materialen. Om zo tekenen opnieuw uit te vinden, te experimenteren en hun ervaring en vondsten te delen. Workshops, lezingen, tentoonstellingen en tekenacties door de hele stad: dat willen we met Drawing Days tot stand brengen.

Voor Drawing Days zet kunstenaar Yves Velter de deuren van zijn atelier open: drie namiddagen kan je er recente tekeningen en schilderijen te zien, maar ook plaats maken voor ontmoeting en gesprek… in Studio Alcazar.

28–29–30 september van 12–17u

Studio Alcazar Romestraat 95a Oostende

Ministers bezoeken Yves Velter atelier in Oostende
(Nieuwsblad, 30/01/2018)

De Vlaamse ministers Sven Gatz en Bart Tommelein bezochten Yves Velters atelier in Oostende.

#03 SALON 4 MAINS – Supplément d’âme 

Rue Cocand, Autun (FR)
zondag 20 mei 2018
van 15:00 tot 19:00
Naar Salon 4 Mains
Parfum van het vergetene
Een selectie werken van de laatste drie jaren, waarin Yves Velter voortborduurt op de thema’s die hij als leidraad doorheen zijn werk koestert: psychologische vragen die niet noodzakelijk een antwoord hebben, of behoeven, de menselijke relaties en onderlinge verhoudingen.
Shoobil Gallery, Museumstraat 4, Antwerpen 20 augustus – 24 september 2017
Naar Shoobil
Watching through closed eyes (duo met Peter Van Ammel)
Galerie Pinsart, Genthof 21, Brugge 17 september – 22 oktober 2017
Naar Pinsart

Nieuws

Het grote ongemak van Yves Velter
H’art–magazine #166: artikel: Het grote ongemak van Yves Velter – cover, pag 5 – januari 2017

Naar (H)art

Het nieuwste boek van Mark Kinet
Een psychotherapeutische praktijk in 7 premissen en 77 portretten, een aanrader, ook voor de niet-ingewijde die gefascineerd is door de sleutels en sloten van onze geest!
ISBN 978-94-637-1017-6
Cover: The talk phase III 60x80cm 2017

ArtCouch – een kijkje in het schetsboek…
Is er iets enigmatischer dan het schetsboek van een kunstenaar?… De plaats waar wordt geëxperimenteerd met nieuwe ideeën, waar nieuwe wendingen in een nog onzekere plooi vallen, waar prille kiemen van een mogelijk meesterwerk wortel schieten in een nog onvruchtbare grond… Ik word er zowaar lyrisch van. Maar hoe zit het werkelijk?
Naar Art Coach

Le temps des colères
Sur fond de crise économique persistante dans la plupart des pays occidentaux, l’émergence de nouvelles forces contestataires témoigne d’une grande impatience politique. Elle se transforme souvent en colère. La gauche gouvernementale constitue dorénavant une de ses cibles principales. (Serge Halimi)
editie Frankrijk maart 2016
pag 1, 16, 17, 18, 19, 20
meer info: klik hier
editie Servië april 2016
pag 5, 7, 8, 10
editie Servië juli 2016
pag 15

Naar Le monde diplomatique

Video

Yves Velter – Een film van Griet Teck

Hommage by Kunstwerkt

Hoe verbeeld je als kunstenaar bewondering en respect voor een gebeurtenis, een werk, een persoon, een plek? Yves Velter laat het zien in Hommage van Kunstwerkt.

Yves Velter

Pin It on Pinterest